Späť

GEALAN-CAIRE® Smart – systém decentralizovanej rekuperácie

Inovatívny spôsob vetrania vášho domu

Počuli ste už o systéme decentralizovanej rekuperácie? Moderný spôsob vetrania GEALAN-CAIRE® Smart šetrí vaše náklady na kúrenie a zároveň sa stará o to, aby váš domov “dýchal” 24 hodín denne. Všetci členovia domácnosti budú mať prísun čerstvého vzduchu bez toho, aby z domu unikalo teplo, a to najmä v chladnejších mesiacoch.

Ako funguje systém decentralizovanej rekuperácie?

Inteligentný vetrací systém GEALAN-CAIRE® aktívne stimuluje prúdenie vzduchu pomocou ventilátorov zabudovaných priamo v okne. Akonáhle sa hodnoty vnútornej klímy (teplota a vlhkosť) meranej senzormi odlišujú od ideálneho stavu, systém decentralizovanej rekuperácie začne vnútorný vzduch transportovať von a čerstvý vzduch dovnútra. Pokiaľ vám záleží na tom, aby boli všetky miestnosti v dome energeticky účinne vetrané bez toho, aby ste museli čokoľvek urobiť, je pre vás správnou voľbou.

Aký princíp stojí za systémom decentralizovanej rekuperácie?

Aktívna obojsmerná vetracia jednotka je integrovaná priamo do okenného systému (na boku alebo hore), s viditeľným farebne zladeným profilom krytu. Môže byť inštalovaná pod izoláciou a pod omietkou. Systém GEALAN-CAIRE® vytvára čerstvý vzduch bez ohľadu na tlak vzduchu pomocou piatich stupňov ventilátora. Integrovaná senzorová technológia automaticky zaháji proces vetrania, takže teplota a vlhkosť vzduchu v miestnosti zostanú v ideálnom rozmedzí. Systém decentralizovanej rekuperácie optimalizuje vnútornú klímu tým, že chráni domov pred vlhkosťou, alergénmi, hmyzom a hlukom. Inteligentné využitie tepelnej energie šetrí náklady na kúrenie.

Konštrukcia systému

Systém decentralizovanej rekuperácie je integrovaný do bočnej alebo vrchnej časti okna. Prúdenie vzduchu prebieha od 4 do 40 m³ za hodinu. Prúd odsávaného a privádzaného vzduchu oddeľujú kanáliky. Dva filtre triedy ISO Coarse 50 % (voliteľne ISO ePM25 70 %) filtrujú prach, peľ a ďalšie škodlivé častice a ľahko sa vymieňajú. Vysoko účinný výmenník tepla minimalizuje tepelné straty.

Rekuperácia tepla pomocou výmenníka tepla

GEALAN-CAIRE® spĺňa najvyššie nároky na energetickú účinnosť, pretože pracuje s rekuperáciou tepla: odsávaný a privádzaný vzduch sa nepriamo stretáva vo vysoko účinnom krížovom výmenníku tepla (účinnosť až 89%) a odvádzaný vzduch predáva svoje teplo privádzanému vzduchu. Tepelná energia, ktorá ohrieva vašu miestnosť, sa nestráca, ale používa sa vo vetracom systéme k ohrevu čerstvého vzduchu. Do domu vstupuje len čerstvý, vyčistený a prehriaty vzduch.

Autonómna prevádzka

Systém decentralizovanej rekuperácie pracuje úplne samostatne. Senzorová technológia vykonáva svoju prácu v automatickom režime: akonáhle vlhkosť vzduchu nie je ideálna, začne systém automaticky vetrať, odstraňuje vlhkosť a dodáva čerstvý, prečistený vzduch, a to bez toho, aby sa muselo zbytočne plytvať vzduchom. Aj keď nie je nikto doma, budú izby vždy optimálne vyvetrané.

Dá sa ovládať s aplikáciou aj bez nej

Systém decentralizovanej rekuperácie možno ovládať pomocou dotykového tlačidla, vypínača na stene (do 3 m od rekuperácie) alebo pomocu aplikácie v telefóne. Alternatívne možno systém pripojiť k sieti prostredníctvom WLAN a inteligentne tak ovládať pomocou mobilnej aplikácie na smartfóne alebo tablete.

Možnosti inštalácie (s omietkou)

Komponenty pre systém decentralizovanej rekuperácie sú k dispozícii v rôznych farebných prevedeniach a povrchoch a dokonale sa prispôsobia vášmu okennému systému vnútri aj vonku. Vetrací systém môže byť nainštalovaný pod izoláciou alebo pod omietkou.

Ľahká integrácia technológie Smart Home

Systém decentralizovanej rekuperácie možno ľahko integrovať do inteligentného domáceho systému Smart Home. Ako to využijete? Pokiaľ ste sa dlhšie sprchovali a okamžite potrebujete intenzívnejšie vetranie, môžu sa takéto miestnosti inteligentne vetrať.
GEALAN-CAIRE® sa dá ovládať jednoducho aj mimo domova pomocou inteligentnej platformy Smart Home. Získate tak prehľad o všetkých aspektoch kvality života, budete spravovať všetky funkcie centrálne, jednoducho pár kliknutiami alebo pomocou hlasového ovládania.

 

Vetrajte efektívnejšie s inteligentným vetracím systémom rekuperácie vzduchu, ktorý zabezpečuje výmenu vzduchu z interiéru. Zároveň ohrieva a privádza čistý a čerstvý vzduch. Nechajte si vypracovať nezáväznú cenovú ponuku.

Ďalšie články

Potrebujete poradiť?

037/ 64 22 057

aneko@aneko.sk

Pošlite nám správu