Späť

5 rýchlych TIPOV, ako si vybrať vchodové dvere

Ste už unavení z nekonečného listovania katalógov, hľadania inšpirácií a čítania recenzií na množstvo typov dverí? Potrebujete sa rýchlo ale správne rozhodnúť, aké dvere by ste si mali vybrať pre svoj nový domov? Vchodové dvere sú bránou do vášho kráľovstva, vášho bezpečného hniezda, kde bude vyrastať vaša rodina a s nimi budete rásť aj vy. Preto sme pre vás pripravili rýchly prehľad toho, čo je pre vás dôležité.

1. Materiál – plast a hliník vedú

vchodove dvere aneko

V závislosti od typu novostavby a prostredia, v ktorom staviate, máte na výber viac materiálov dverí.

Kedysi hojne využívané drevo napriek jeho okázalej kráse prináša v priebehu času so sebou množstvo úskalí. Ako mäkký materiál je často vystavované mechanickému poškodeniu a hodí sa skôr do rekreačných oblastí alebo pre domy vo vidieckom štýle. Pokiaľ sú drevené dvere vystavované prudkému slnečnému žiareniu, ich farba časom vybledne. Údržba takýchto dverí je náročná a zároveň nemajú až tak dobré izolačné vlastnosti. Alternatívou môže byť použitie PVC materiálu s drevo dekorom.

Náročnú údržbu si vyžadujú aj dvere oceľové, ktoré môžu časom hrdzavieť, pôsobia chladným dojmom a ponuka dizajnového prevedenia je pri nich limitovaná.

Doslova nekonečné možnosti vám prinášajú plastové dvere, ktoré ponúkajú širokú paletu jednostranných i obojstranných laminácií s prirodzeným vzhľadom. V ponuke nájdete aj imitácie dreva, ktoré sú ekologicky prijateľné, trvalé a nevyžadujú zvláštnu údržbu. Môžete si vybrať až z 55 farebných variant. Nie je plast ako plast! Naše plastové dvere a okná sa ani postupom času nekrútia, neprehýbajú a nie je potrebné ich nastavovať.

Ako ďalšia a v súčasnosti čoraz populárnejšia voľba pre vašu novostavbu sú hliníkové dvere. Okrem exkluzívneho vzhľadu majú aj prvotriedne akustické vlastnosti. Sú vysoko odolné proti hnanému dažďu, tlaku vetra, požiaru aj násilnému vniknutiu. Čo ale oceníte najviac, je ich dlhá životnosť.

2. Dizajn – čo letí alebo aby sa vám páčili celý život?

Vchodové dvere sú dominantou vášho budúceho príbytku pri pohľade vás aj prichádzajúcej návštevy na dom. Myslite na to, aby ladili s farbou fasády, chodníkmi, strechou, prípadne bránou a nepôsobili rušivo. Rozhodnete sa pre moderné alebo klasické? Premýšľajte aj nad tým, aká veľká je vstupná hala a či poskytuje dostatok denného svetla – zvolíte preto dvere so sklenenou vložkou? Farebných prevedení nájdete celú škálu. Myslite však na to, aby boli dvere pre vás stále atraktívne a farba nestratila svoj odtieň. Vyberte si plastové okná s povrchovou úpravou Acrylcolor, vďaka ktorej si dvere ponechajú neprekonateľnú farebnú stálosť aj po rokoch. Ak túžite po dokonalej elegancii a modernom nadčasovom dizajne, budú vás viac zaujímať dvere hliníkové. Hliníkové dvere je možné vyrobiť v akejkoľvek farbe (RAL), lesklej alebo matnej. Môžete sa rozhodnúť pre imitáciu dreva vrátane jeho štruktúry. Samozrejmosťou je aj možnosť eloxovej úpravy.

aneko vchodove dvere hliník

3. Bezpečnosť – nevítaní návštevníci nech nemajú šancu

Nemenej dôležitá pre váš domov je bezpečnosť dverí a rovnako aj okien. Vedeli ste, že skúsenému zlodejovi trvá len 3 minúty, aby sa dostal do domu? Ak však zvolíte bezpečné kovanie, nemá šancu. Na bezpečnosť myslite pri všetkých dverách, ktoré vyúsťujú do exteriéru.

Aby sme v ANEKO zabezpečili najvyššiu bezpečnosť našich produktov, ku každému ponúkame bezpečnostné kovanie v štandarde bez príplatku. V prípade záujmu dokážeme vyrobiť naše systémy s certifikáciou podľa Európskej normy RC 2 (Resistance class).                                              

V prípade, že zvolíte dvere hliníkové, zabezpečíte tak svojmu domu vysokú odolnosť voči vlámaniu, a to vďaka jeho mimoriadnej odolnosti.

4. Energetická efektivita

Pozornosť zamerajte pri výbere aj na tepelno-izolačné vlastnosti dverí. Zabráňte zbytočnému úniku tepla a zvýšeným nákladom na vykurovanie. Pri zvažovaní, do akých dverí investovať, porovnávajte koeficient prestupu tepla (U). Čím nižšia je jeho hodnota, tým viac budete minimalizovať tepelné straty.

aneko vchodove dvere

Hliníkové dvere sú kombináciou voľnosti dizajnu s maximálnymi tepelno-izolačnými vlastnosťami. Rozhodne sú vhodným výberom pre pasívne stavby, ako aj nízkoenergetické rodinné domy. Ponúkajú inovatívny systém, v ktorom sa vďaka novo vyvinutým materiálom zdokonalila celková hodnota tepelnej izolácie. Prerušený tepelný most v profiloch dverí zabraňuje preneseniu vonkajšej teploty do zádveria, čo oceníte najmä v zimných mesiacoch, kedy by sa na dverách mohlo vznikať zarosenie, námraza, alebo dokonca pleseň.

Vchodové dvere z rady ENERGY ako jediné na trhu disponujú stredovým tesnením, ktoré poskytuje výborné tepelnoizolačné vlastnosti v spojení so stavebnou hĺbkou profilu 82,5mm. Vynikajúci index prechodu tepla rámu predurčuje použitie dverí ENERGY pre novostavby ale aj nízkoenergetické a pasívne stavby.

5. Parametre, ktoré sú dôležité pri výbere dverí + montáž

Ktoré parametre je potrebné zadať pri objednávke dverí? Netrápte sa s tým a nechajte túto prácu na profesionáloch. Odborníci vedia, ako si presne zmerať nielen šírku a výšku, ale aj stanoviť správny podkladový materiál vzhľadom na želané tepelno-izolačné vlastnosti. Vám stačí zadať dopyt a o ostatné sa už postarajú špecialisti.

Vyberte si dvere priamo od výrobcov so skúsenosťami. Už 25 rokov vyrábame kvalitné okná a dvere a ponúkame profesionálny servis a inštaláciu.

Neviete sa stále rozhodnúť pre dizajn dverí? Naši kolegovia s vami nakonfigurujú aj vzhľad dverí presne podľa vašich predstáv. Vizualizácia vášho domu s novými dverami priamo v konfigurátore je samozrejmosťou. Vyberte si dvere bez starostí a zverte vašu dôveru do rúk odborníkov, ktorí sa o všetko postarajú za vás.

Ďalšie články

Potrebujete poradiť?

037/ 64 22 057

aneko@aneko.sk

Pošlite nám správu