Späť

Sú hliníkové okná vhodné pre rodinný dom?

Mnoho klientov nás oslovuje so záujmom o plastové okná a dvere do ich novostavieb, čomu sa samozrejme tešíme. Pri otázke, či nepremýšľali nad hliníkovými sa často stretávame s veľmi podobnou odpoveďou, a to, že “hliník je drahý.” Táto predstava nás inšpirovala napísať článok o tom, či sú hliníkové okná a dvere naozaj záležitosťou zaujímavou len pre solventnejších klientov, alebo si ich môže dovoliť aj úplne bežná rodina.

 

Ste fanúšikovia stálosti a dlhej životnosti?

Hliník je jeden z najtrvalejších a najodolnejších materiálov, preto sú hliníkové okná a dvere vyhľadávané tými, ktorí budujú svoj dom na celý život a ktorým záleží práve na dlhej životnosti jednotlivých materiálov. Odhadovaná “dĺžka života” hliníkových okien sa predpokladá až na sto rokov, takže sa môžete spoľahnúť, že vy ani vaše deti nebudete musieť tak skoro riešiť akékoľvek výmeny či opravy. Ďalšou dôležitou charakteristikou hliníka je jeho pevnosť a húževnatosť. Vďaka lepšej statike hliníka je možné realizovať väčšie rozmery výrobku ako pri plastových oknách, a to so zachovaním perfektných tepelno-izolačných vlastností.

 

Bezpečnosť vášho domu aj jeho obyvateľov

V súvislosti s poškodením majetku alebo pokusom o vniknutie do domu môžete byť pokojní, hliník sľubuje naozaj vysokú bezpečnosť, a to vďaka jeho pevnosti. To isté platí pri protipožiarnej bezpečnosti. Ani nepriaznivé počasie nemá proti hliníku šancu. Sľubuje totiž vysokú odolnosť voči tlaku vetra aj hnanému dažďu a ani na najslnečnejších stranách ho priame silné žiarenie nijako neovplyvní.

 

Hodia sa len k moderným domom?

Hliníkové okná sú dizajnovou špičkou, ktorá sa dostala na výslnie práve vďak

a architektom, ktorí použili ich eleganciu pri moderných projektoch, noblesných obchodných centrách a prestížne pôsobiacich bankách. Avšak pravdou je, že čoraz viac vidno hliníkové okná a dvere práve na rodinných domoch, bungalovoch, bytovkách a dokonca aj rekreačných chatách. Hliníkové okná sú vhodné pre každý typ rodinného domu či stavby od tých klasických až po moderné. Prispôsobené sú aj pre pasívne a nízko-energetické budovy.

 

Potrebujete sa “vyhrať” so svetlom?

Pri projektovaní domu sa klienti neraz stretávajú s otázkou svetlosti priestoru. Naozaj, nie vždy orientácia pozemku a samotného domu umožňuje získať požadované svetlo do všetkých jeho častí. Riešením môže byť aplikácia veľkorozmerných okien a dverí, ktoré dodajú stavbe nielen svetlosť, ale aj nádherne opticky zväčšia priestor. Snívate o krásnom výhľade na záhradu, ktorú si tak radi zveľaďujete? Prepojte interiér s terasou pomocou hliníkových posuvných dverí, ktoré sú jednoduché na manipuláciu aj pre vaše deti či starých rodičov. Hliníkové okná splnia rôzne architektonické požiadavky. Pýšia sa čistými rovnými líniami a štíhlou konštrukciou rámov.

Ako je to s cenou hliníkových okien?

Cena hliníkových okien pre rodinné domy vôbec nemusí byť vysoká. Pre našich klientov sme pripravili veľmi dostupnú radu okien OptimAL, ktorá spĺňa všetky atribúty kvality a perfektných tepelno-izolačných vlastností. Pre pasívne certifikované stavby ponúkame prémiový systém IndividuAL.

Neviete sa rozhodnúť medzi plastovými a hliníkovými oknami? Nechajte si bezplatne pripraviť cenovú ponuku v plaste aj v hliníku a uvidíte. Rýchla a odborná montáž okien je naším štandardom. Nami vyrobené hliníkové okná a dvere sme už dodali tisícom spokojných zákazníkov z miest ako Bratislava, Senec, Trnava, Nitra, Piešťany, Topoľčany až k Banskej Bystrici a Zvolenu. Pridajte sa aj vy k viac ako 25.000 spokojným klientom!

 

Ďalšie články

Potrebujete poradiť?

037/ 64 22 057

aneko@aneko.sk

Pošlite nám správu