Späť

Pripravte sa na zmenu Uw už od 1.1.2021!

Pripravení na zmenu, pripravení na budúcnosť

Od 1.1.2021 nadobudne v Slovenskej republike účinnosť sprísnená norma pre hodnotu Uw – prechodu tepla cez celé okno z hodnoty 1 W/m2K na hodnotu 0,85 W/m2K pre novostavby. Čím je táto hodnota nižšia, tým sú tepelnoizolačné vlastnosti okna lepšie. Viaceré produktové rady ANEKO SK sú špeciálne pripravené tak, aby umožnili zákazníkom spĺňať tieto prísne legislatívne požiadavky. V závislosti od parametrov jednotlivých výrobkov je možné sa dokonca dostať až na hranicu 0,6 W/m2K.

Nepodceňujte odbornú montáž

Správna montáž nových okien je nemenej dôležitá ako parametre samotných výrobkov, preto ju spoločnosť vždy rieši s ohľadom na konkrétnu stavbu a projekt domu či bytu, v ktorom bude realizovaná. Pre nízkoenergetické, pasívne a nulové domy sa odporúča montáž na parotesné a paropriepustné pásky, ktoré zabezpečujú dôležité zachovanie tepelného štandardu okien, dodatočne ochraňujú montážnu penu, zabraňujú prenikaniu vlhkosti do nej, a prebytočnú vlhkosť odvádzajú von.

Novinka: Montáž predsadením

Donedávna nie príliš obvyklé riešenie montáže okien predsadením je dnes už možné spoľahlivo realizovať. Systémové riešenie pre predsadenú montáž spĺňa legislatívne, klientské i montážne nároky a predpoklady. Namiesto doteraz zaužívaných spôsobov montáže okien prostredníctvom oceľových konzol a skrutiek sa posúva do roviny zateplenia objektu pomocou extrémne výkonného lepenia špeciálnych nosných profilov ekologickými lepidlami v kombinácii s poistným kotvením. Okno sa do takto pripraveného predsadeného rámu jednoducho usadí. Ide o spoľahlivý, bezpečný a rýchly spôsob montáže, ktorý spĺňa nároky na záťaž, tesnosť, odolnosť voči vetru a hnanému dažďu, ale zároveň aj požiadavky sprísnenej legislatívy na tepelnoizolačnú obálku objektu.

Spoločnosť ANEKO SK pôsobí na slovenskom trhu už viac ako 23 rokov a patrí medzi   najväčších výrobcov  plastových a hliníkových okien a dverí. Spoločnosť vyrába okná na mieru, presne podľa predstáv a požiadaviek klienta. Samozrejmosťou je poskytnutie záručného a pozáručného servisu na všetky produkty ANEKO SK a tiež platený servis na okná a dvere.

Plastové okná od ANEKO SK sú vyrábané z inovatívnych profilových systémov Gealan, popredného nemeckého výrobcu, ktorý ponúka kompletné portfólio okenných a dverných systémov. Profily sú spracované na Slovensku prostredníctvom výrobných strojov s minimálnym zásahom ľudskej ruky, čo zabezpečuje presnosť a dokonalosť všetkých výrobkov.

Kombináciou nemeckej kvality a dlhoročnej skúsenosti s výrobou na Slovensku vznikajú plastové okná a dvere prémiovej kvality s nadštandardnými vlastnosťami. Izolácia priamo v ráme IKD, suché lepenie skla v krídlach STV, unikátne povrchová úprava ACRYLCOLOR, čipy v oknách SMART – to všetko sú príklady zavádzania patentovaných inovácii do praxe pre zvýšenie komfortu a užívateľskej hodnoty produktov ANEKO SK pre zákazníkov.

Hliníkové okná od ANEKO SK sú staticky stabilné, kombinujú nadčasový dizajn s dlhoročnou trvácnosťou ušľachtilých materiálov ako sú hliník, noryl, polyamidy. Sú prakticky bezúdržbové. Hliník ako štíhly ale pevný materiál umožňuje výrobu veľkých okien s maximálnou priepustnosťou svetla.

Ďalšie články

Potrebujete poradiť?

037/ 64 22 057

aneko@aneko.sk

Pošlite nám správu