Späť

5 dôvodov, prečo si pre vašu novostavbu vybrať hliníkové okná

Trendy v stavebníctve sa za uplynulé desaťročia výrazne posunuli vpred. Pred vyše štyridsiatimi rokmi uzrel svetlo sveta plast, používaný na okná a dvere, ktorého vlastnosti sa v priebehu času mimoriadne zdokonalili. Popri plastových oknách sa zrodil nový trend, vyhľadávaný predovšetkým tými, ktorí milujú exkluzívny dizajn a štíhle línie. Poďme sa pozrieť bližšie na výhody, ktoré hliníkové okná sľubujú.

1. Dizajnová dokonalosť a elegancia hliníkových okien

Dom ako z magazínu, minimalistický dizajn a rovné línie – takto môže vyzerať váš vysnívaný nový domov. Hliníkové okná poskytujú luxusný nadčasový design a v kombinácii s prírodným drevom aj modernými materiálmi prispievajú k celkovému elegantnému vzhľadu. Vďaka rôznym povrchovým úpravám hliníkových rámov je k dispozícii široká škála prevedení, ktoré môžete dokonale zladiť s fasádou aj celkovým dizajnom. Matné v antracite, moderné lakované alebo s drevo kresbou, výber je len na vás.

2. Veľké presklené plochy a maximálna priepustnosť svetla

Predstavte si, že aj tie najsychravejšie dni môžete prežiť v teple domova s krásnym výhľadom na prírodu alebo do záhrady s dostatkom svetla. Keď sa vonku prebúdza jar, váš domov presvietia slnečné lúče a vy sa budete cítiť od rána nabití energiou. Veľké presklené plochy sú v dnešnej dobe neuveriteľne obľúbenou záležitosťou, nielen pre svoj luxusný vzhľad, ale aj praktickosť v podobe dostatočného prirodzeného svetla. Výhodou hliníka je  jeho využiteľnosť pri veľkých plochách, kedy ako jediný materiál dokáže udržať ťažké sklo, je pevný a v priebehu času sa nedeformuje. Zároveň je však manipulácia s hliníkovými oknami a dverami veľmi jednoduchá.

3. Okná, ktoré s vami zostarnú

Nezameniteľnou vlastnosťou hliníkových okien a dverí je ich extrémna trvácnosť a najmä plná funkčnosť, ktorá v spojení s odborne prevedenou montážou zabezpečí vašim oknám dlhý život. Hliník je jednotkou v kvalite aj vďaka svojej pevnosti a odolnosti, ktoré takisto predurčujú jeho dlhú životnosť očakávanú na minimálne 80 rokov.

4. Vysoká bezpečnosť a odolnosť

Jednou z priorít každého majiteľa novostavby je bezpečnosť domu, ktorá závisí aj od použitých materiálov. Ak by sme sa pozreli na hliník, má až trikrát vyššiu pevnosť ako plast a štyrikrát vyššiu pevnosť ako drevo. Už teraz sa cítite bezpečnejšie? Navyše, okná od našej spoločnosti ANEKO sú vyrobené podľa európskych noriem ponúkajúcich stupeň bezpečnosti RC1 až RC3. Vďaka veľmi dobrým statickým vlastnostiam a vysokej pevnosti zabezpečujú nielen odolnosť voči mechanickému poškodeniu, ale aj proti nepriaznivým poveternostným podmienkam.

5. Hliník je eko

Popri vynikajúcich technických vlastnostiach hliníka je dôležité spomenúť jeho vplyv na životné prostredie. Hliník je ekologický materiál a okná a dvere vyrobené z hliníka sú stopercentne recyklovateľné. Zároveň neobsahuje ťažké kovy nebezpečné pre ľudský organizmus.

Posledným významným argumentom, prečo sa rozhodnúť pre investíciu do hliníkových okien a dverí je skutočnosť, že aj samotná hodnota nehnuteľnosti sa s voľbou hliníka výrazne zvýši, a to vďaka exkluzivite materiálu a finálnemu dizajnu.

Výber okien a dverí pre novostavbu by si mal každý nový majiteľ dobre zvážiť. Je vhodné sústrediť pozornosť na kvalitu výrobku, ktorá vás bude sprevádzať celý život. Rovnako dôležitý je výber firmy, ktorá takúto kvalitu ponúka. Zverte svoju dôveru do rúk spoločnosti ANEKO SK s vyše 25 ročnými skúsenosťami. Sme jeden z najväčších výrobcov plastových a hliníkových okien a dverí na Slovensku a garantujeme vám profesionálny a odborný prístup, ktorý ocenilo už viac ako 25 tisíc klientov pred vami.

 

 

Ďalšie články

Potrebujete poradiť?

037/ 64 22 057

aneko@aneko.sk

Pošlite nám správu