Späť

8 dôvodov, prečo povrchovú úpravu Acrylcolor

Estetika je v architektúre vytváraná súladom farby, formy a materiálu. Pritom nehrá žiadnu úlohu skutočnosť, či sa jedná o historickú budovu, moderný obytný dom alebo prestížnu priemyselnú stavbu. Farebné okenné profily podčiarkujú celkový dizajn budov. Nadčasová architektúra ťaží predovšetkým z kvality použitých materiálov. Povrchová úprava Acrylcolor je technologicky moderný produkt, ktorý umožňuje architektom a projektantom vytvoriť v kombinácii s fasádou individuálny dizajn budovy.

Koextrúzia – inovatívny spôsob aplikácie farby

Acrylcolorové profily sú vyrábané v rámci špecifického technologického postupu, pri ktorom je biele základné teleso z PVC neoddeliteľne spojené s farebnou akrylátovou vrstvou. Na vnútornej strane okien s acrylcolorom je tak viditeľné biele základné teleso z PVC a na vonkajšej farebný akrylátový povrch. Aj vnútorná strana profilu môže byť v požadovanej farbe, a to vďaka aplikácii dekorovej fólie. Acrylcolorové profily sú bez lakovania. Pre dosiahnutie jedinečnej štruktúry povrchu a zamatovo matného lesku je povrch profilu leštený brúsnym zariadením.

Popis obrázka vpravo:

  1. Prívod bielej taveniny cez hlavný extrúder
  2. Cez extrúder sa k nej privádza farebná tavenina
  3. V nástroji pre koextrúziu sa obe tieto tekuté zložky neoddeliteľne spoja
  4. Pre dosiahnutie hodvábne matného lesku je povrch profilu leštený brúsnym zariadením
  5. Hotový profil s acrylcolorom

 

Kvalita osvedčená desaťročiami

Už viac ako 35 rokov funguje výroba farebných profilov acrylcolor prostredníctvom výrobného postupu koextrúzie, čo predstavuje obrovskú výhodu oproti ostatným výrobcom profilov, ktorí používajú klasické technológie aplikácie farby. Okná s povrchom acrylcolor spájajú vysoké estetické nároky s mimoriadnou odolnosťou. Poveternostným podmienkam odolávajú dlhé desaťročia.

Výhody okien s Acrylcolorom:

Akrylátové sklo preukázalo svoju odolnosť voči agresívnym vplyvom počasia u miliónov zadných svetiel automobilov.

Akrylátové sklo preukázalo svoju odolnosť voči agresívnym vplyvom počasia u miliónov zadných svetiel automobilov.

Silnejšie

Vrstva acrylcoloru je silnejšia ako akákoľvek vrstva laku, a síce je hrubá 0,5 mm. Pokiaľ by sa predsa len objavili škrabance na jej povrchu, vrstva poskytuje dostatok priestoru pre ich rozleštenie.

Odolnejšie

Tvrdá acrylcolorová vrstva je odolnejšia voči poškriabaniu a menej náchylná k poškodeniu. Vďaka tomu patria okná s acrylcolorom k najodolnejších stavebným prvkom.

Trvalý

Farebná vrstva sa od profilu neodlupuje ani neodpadáva, pretože je neoddeliteľne spojená so základným telesom z PVC.

Neoddeliteľné

Prostredníctvom výrobného postupu koextrúzie je akrylátový povrch spojený s bielym základným telesom, čoho výsledkom je neoddeliteľné spojenie oboch materiálov.

Recyklovateľné

Okenné profily s acrylcolorom sú rovnako ako ostatné profily z PVC recyklovateľné. Po uplynutí dlhej životnosti profilov je možné ich využiť pre získanie materiálu pre nové okná.

Farebne stále

Akrylátové sklo je extrémne farebne stabilná surovina. Zadné svetlá automobilov sú názorným dôkazom vynikajúcich vlastností tohto materiálu.

Minimálna nutnosť údržby

Vďaka neporéznemu povrchu sa okná s acrylcolorom ľahko čistia. Elegantný ”vyleštený” efekt ich navyše robí odolnými voči nečistotám.

Odolný proti poveternostným vplyvom

Profily s acrylcolorom sú veľmi robustné a odolné proti poveternostným vplyvom, akými sú dážď, silné slnečné žiarenie, vietor, chlad, alebo výrazné teplotné výkyvy. Jednoznačne vynikajú nad bežnými povrchmi profilov svojou odolnosťou voči UV žiareniu a pri priamom slnečnom žiarení sa menej prehrievajú. Tým sa znižuje rizko zmeny tvaru okenných profilov vplyvom tepla. Bez problémov odolávajú aj extrémnym klimatickým podmienkam.

Prajete si perfektný vzhľad vašich okien a aby aj po desiatkach rokov vyzerali esteticky presne tak, ako v deň zabudovania nových okien?

Pokiaľ sa rozhodnete pre povrchovú úpravu Acrylcolor, životnosť vašich okien sa zaručene predĺži.

Povrchová úprava sa aplikuje na profily plastových okien Energy, Energy Plus a rovnako pre plastové dvere  a dvere Energy, Energy Plus, HS portály a Smoovio z našej ponuky.

Vyberte si okná a dvere pre svoj dom od ANEKO, slovenského výrobcu okien a dverí už od roku 1996. Pre nezáväznú objednávku vyplňte krátky formulár a naši kolegovia vás čoskoro kontaktujú. ANEKO vždy dobrý výhľad.

Ďalšie články

Potrebujete poradiť?

037/ 64 22 057

aneko@aneko.sk

Pošlite nám správu